Odobren regionalni projekat IPA – ECBOHS “Evropski mostovi saradnje u cilju podizanja bezbjednosti i zaštite radnika na radu”

Odobren regionalni projekat IPA – ECBOHS “Evropski mostovi saradnje u cilju podizanja bezbjednosti i zaštite radnika na radu” u kojem Centar za istraživanja i studije – GEA djeluje kao lokalni partner za Bosnu i Hercegovinu.

Glavni cilj projekta pod nazivom “Evropski mostovi saradnje za bezbjednost i zaštitu na radu” jeste jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i razvijanje dugoročne saradnje između ciljanih organizacija (organizacije radnika/poslodavaca, NVO) u zemljama zapadnog Balkana, Hrvatskoj i Turskoj, kao i njihovih partnera u EU i lokalnim/državnim organima vlasti. Projekat će pomoći u suočavanju sa izazovima povećanja nivoa bezbjednosti i zaštite radnika na radu.

U projektu učestvuju organizacije radnika/poslodavaca i relevantnih organizacija civilnog društva iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, sa teritorije Kosova i Metohije (pod nadležnosti mirovnih snaga Ujedinjenih Nacija) i Turske.

Centar za istraživanja i studije “Gea” u projektnim aktivnostima djeluje kao lokalni partner za Bosnu i Hercegovinu.

Rok predviđen za implementaciju projekta je novembar 2010. godine – novembar 2012. godine.