Tim

Centar za istraživanja i studije okuplja stručnjake različitih profila kako bi zajednički adresirali problem nedostatka javne informisanosti i potrebu za snažnijom podrškom reformskim procesima u zemlji.

Jezgro tima, koji je organizovan kroz široku mrežu domaćih istraživača i praktičara, čine:

marko.m

Vladislav Jakovljević
predsjednik i jedan od osnivača

Vladislav Jakovljević rođen je u Banjoj Luci, gdje i diplomirao na Ekonomskom fakultetu. Njegove sfere interesovanja obuhvataju oblasti javnih i korporativnih finansija. Polaznik je postdiplomskih studija iz oblasti finansijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci. U proteklih 5 godina obavljao je različite rukovodeće funkcije u sistemu Mtel a.d. gdje i danas radi.

vladislav@gea.ba

marko.m

Marko Martić
izvršni direktor i jedan od osnivača

Marko je izvršni direktor i suosnivač Centra za istraživanja i studije – GEA. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci 2000. godine. Marko ima značajno radno iskustvo kao projekt menadžer i analitičar javnih politika. Njegovi profesionalni interesi vezani su za strateško planiranje, upravljanje projektnim ciklusom i promociju preduzetništva. Autor je brojnih policy analiza, studija i istraživačkih članaka. Od 2010. godine radi kao certifikovani poslovni trener i konsultant za mnoge međunarodne organizacije i kompanije u BiH.

marko@gea.ba

odnjen.dj

Ognjen Đukić
programski direktor i jedan od osnivača

Ognjen je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci, a stekao je zvanje magistra razvojne ekonomije na Williams College u Massachusetts-u, SAD. Radio je na više savjetodavnih i izvršnih pozicija u domaćim i međunarodnim institucijama u oblasti makro-fiskalnih i razvojnih politika. Negovi profesionalni interesi uključuju socio-ekonomske debalanse zemalja u tranziciji, strukturne reforme i politike zapošljavanja. Autor je većeg broja radova i članaka objavljenih u domaćim i stranim publikacijama.

ognjen@gea.ba

marko.m

Nikola Galić
tehnički saradnik

Rođen u Banjoj Luci 1987. godine. 2009. godine diplomirao kao profesor engleskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Banjoj Luci. Od početka angažmana u GEA-i učestvovao u implementaciji svih projekata, posjeduje veliko iskustvo u prevođenju tekstova sa engleskog na srpski jezik i obrnuto. Zadužen za obavljanje administrativnih zadataka, administriranje zvaničnog sajta i naloga na društvenim mrežama te prevod, prilagođavanje i pripremu projektnih aplikacija.

nikola@gea.ba