Tim

Centar za istraživanja i studije okuplja stručnjake različitih profila kako bi zajednički adresirali problem nedostatka javne informisanosti i potrebu za snažnijom podrškom reformskim procesima u zemlji.

Jezgro tima, koji je organizovan kroz široku mrežu domaćih istraživača i praktičara, čine:

marko.m

Vladislav Jakovljević
predsjednik i jedan od osnivača

Vladislav Jakovljević rođen je u Banjoj Luci, gdje i diplomirao na Ekonomskom fakultetu. Njegove sfere interesovanja obuhvataju oblasti javnih i korporativnih finansija. Polaznik je postdiplomskih studija iz oblasti finansijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci. U proteklih 5 godina obavljao je različite rukovodeće funkcije u sistemu Mtel a.d. gdje i danas radi.

[email protected]

marko.m

Marko Martić
izvršni direktor i jedan od osnivača

Marko je izvršni direktor i suosnivač Centra za istraživanja i studije – GEA. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci 2000. godine. Marko ima značajno radno iskustvo kao projekt menadžer i analitičar javnih politika. Njegovi profesionalni interesi vezani su za strateško planiranje, upravljanje projektnim ciklusom i promociju preduzetništva. Autor je brojnih policy analiza, studija i istraživačkih članaka. Od 2010. godine radi kao certifikovani poslovni trener i konsultant za mnoge međunarodne organizacije i kompanije u BiH.

[email protected]

odnjen.dj

Ognjen Đukić
programski direktor i jedan od osnivača

Ognjen je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci, a stekao je zvanje magistra razvojne ekonomije na Williams College u Massachusetts-u, SAD. Radio je na više savjetodavnih i izvršnih pozicija u domaćim i međunarodnim institucijama u oblasti makro-fiskalnih i razvojnih politika. Negovi profesionalni interesi uključuju socio-ekonomske debalanse zemalja u tranziciji, strukturne reforme i politike zapošljavanja. Autor je većeg broja radova i članaka objavljenih u domaćim i stranim publikacijama.

[email protected]

Aleksandar Živanović
istraživač i projekt menadžer

Aleksandar je stručnjak sa dvadesetogodišnjim profesionalnim iskustvom, naročito u oblasti medijacije, upravljanju razvojnim projektima i programima te evaluaciji. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu a magistrirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci. Kao međunarodni konsultant i stručnjak za evaluaciju radio je na brojnim projektima širom Evrope i svijeta.