Otpočeo projekat “Studentsko preduzetništvo”

Pod motom “Tvoj uspjeh počinje tvojom idejom” pokrenut je trogodišnji projekat “Studentsko preduzetništvo“, koji realizuje Centar za istraživanja i studije GEA Banjaluka, a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

U cilju saradnje sa bh. univerzitetima, Centar za istraživanja i studije GEA je potpisao Memorandume o saradnji sa Univerzitetom u Banjaluci, Univerzitetom u Sarajevu i Sveučilištem u Mostaru, čime je projekat i započeo.

Projekat je namijenjen svim studentima i studenticama sa pomenutih univerziteta, koji su zainteresovani za ulaganje u sebe, razvoj  preduzetničkog duha i pokretanje vlastitog biznisa, bez obzira na fakultetsko usmjerenje.

Njima će u okviru projekta svake godine biti pružena stručna podrška kroz praktičnu školu preduzetništva u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru, kako bi što uspješnije pretočili svoje poslovne ideje u konkretne biznis planove. Školu će voditi istaknuti stručnjaci i već dokazani preduzetnici koji će putem radionica i dinamičnih nastavnih modula prenijeti studentima svoja znanja i iskustva.

Pored toga, polaznici će dobiti certifikat o učešću u školi, a studentski timovi ili pojedinci će biti u prilici da kandiduju svoje biznis planove za finansiranje.  Naime, za novčane nagrade će se godišnje dodjeljivati 36.000 dolara i to za za 9 najboljih i najperspektivnijih biznis planova. Učesnici programa će sudjelovati i u Poslovnim forumima mladih, koji će biti organizovani  svake godine radi razmjene iskustava i ideja, kao i spajanja predstavnika privrede, obrazovanja, vladinog i nevladinog sektora te međunarodnih organizacija.

Škola preduzetništva na sva tri Univerziteta počinje početkom drugog semestra u školskoj 2011/2012 godini i trajaće 16 dana tokom 3 mjeseca.