Тим

Центар за истраживања и студије окупља стручњаке различитих профила како би заједнички адресирали проблем недостатка јавне информисаности и потребу за снажнијом подршком реформским процесима у земљи.

Језгро тима, који је организован кроз широку мрежу домаћих истраживача и практичара, чине:

marko.m

Владислав Јаковљевић
предсједник и један од оснивача

Рођен је у Бањој Луци, гдје и дипломирао на Економском факултету. Његове сфере интересовања обухватају области јавних и корпоративних финансија. Полазник је постдипломских студија из области финансијског менаџмента на Економском факултету у Бањој Луци. У протеклих 5 година обављао је различите руководеће функције у систему Мтел а.д. гдје и данас ради.

[email protected]

marko.m

Марко Мартић
извршни директор и један од оснивача

Марко је извршни директор и суоснивач Центра за истраживања и студије – ГЕА. Дипломирао је на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци 2000. године. Марко има значајно радно искуство као пројект менаџер и аналитичар јавних политика. Његови професионални интереси везани су за стратешко планирање, управљање пројектним циклусом и промоцију предузетништва. Аутор је бројних анализа, студија и истраживачких чланака. Од 2010. године ради као цертификовани пословни тренер и консултант за многе међународне организације и компаније у БиХ.

[email protected]

odnjen.dj

Огњен Ђукић
програмски директор и један од оснивача

Рођен је у Бањој Луци, гдје је дипломирао на бањалучком Економском факултету. Активан је у области макроекономије и развојних политика. У протеклих пет година радио је на више савјетодавних и извршних позиција у домаћим и међународним институцијама. Стекао је звање магистра развојне економије на Williams College у Massachusetts-у. Негови професионални интереси укључују макроекономске дебалансе земаља у транзицији, структурне реформе и политике запошљавања. Аутор је већег броја радова и чланака објављених у домаћим и страним публикацијама.

[email protected]

Александар Живановић
истраживач и пројект менаџер

Александар је стручњак са двадесетогодишњим професионалним искуством, нарочито у области медијације, управљању развојним пројектима и програмима те евалуацији. Дипломирао је на Филозофском факултету а магистрирао на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци. Као међународни консултант и стручњак за евалуацију радио је на бројним пројектима широм Европе и свијета