Trebinje: podijeljen sadni materijal ljekovitog i aromatičnog bilja

Trebinje – U sklopu radionice o  mogućnostima uzgoja ljekovitog i aromatičnog bilja, zainteresovanim uzgajivačima ljekovitog i aromatičnog bilja sa područja Hercegovine besplatno je podijeljen sadni materijal kadulje, smilja, timijana i vrijeska.

Radionica je održana u Poslovnom inkubatoru u Trebinju a voditeljica radionice, Slobodanka Čomić, je zainteresovanim polaznicima predstavila prilike i perspektive za uzgoj i plasman pojedinih vrsta ljekovitog i aromatičnog bilja.

U okviru praktičnog dijela obuke zasađena je i jedna ogledna parcela sa navedene 4 vrste dok će još jedna ogledna parcela biti zasađena naknadno u okviru preduzeća Ljekobilje d.o.o. koje je partner u organizaciji ove radionice. Na taj način zainteresovani poljoprivrednici moći će da prate proces uzgoja na oglednim parcelama i da u svakom trenutku dobiju dodatne informacije od stručnjaka iz ove oblasti.

I ova, kao i prethodno održana radionica u Bosanskom Petrovcu, organizovana je u okviru projekta “Povećanje zaposlenja kroz otvaranje zelenih poslova i očuvanje biološke raznolikosti u Bosni i Hercegovini” koji finansira Evropska unija a implementira GEA – Centar za istraživanja i studije iz Banjaluke.