Promovisan uspješan studentski poduhvat uzgoja i prerade heljde u opštini Drinić

Dana 05.09.2013. godine u opštini Drinić, selo Bara, održan je događaj pod nazivom „Ručak u polju heljde“, povodom prezentacije jednog uspješnog studentskog poslovnog poduhvata realizovanog uz podršku projekta „Studentsko preduzetništvo“.

Na ovom događaju je g. Petar Radulović, jedan od pobjednika studentskog takmičenja za izbor najboljih poslovnih planova organizovanog u sklopu navedenog projekta „Studentsko preduzetništvo“ u 2012. godini, imao priliku predstaviti svoj nagrađeni poslovni plan uzgoja heljde i proizvodnje gotovih proizvoda od ove zahvalne biljke. U svom izlaganju, g. Radulović je prezentovao i osnivanje Centra za ruralni razvoj od strane mladih ljudi iz opštine Drinić, čiji će glavni cilj biti podsticaj sveobuhvatnom razvoju ruralnih područja i afirmacija domaćinstava na organsku proizvodnju.

Prisutnima su se obratili i izvršni direktor Centra za istraživanje i studije GEA, g-din Marko Martić, i načelnik Opštine Drinić, g-din Drago Kovačević. U obraćanju prisutnima istaknut je značaj podsticanja mladih u polju preduzetništva i jačanjuposlovne svijesti u ruralnim područjima.

Događaju su prisustvovali i predstavnici entitetskih vlada, međunarodnih organizacija, načelnici opština Drinić i Bosanski Petrovac, predstavnici univerziteta iz Banjaluke i Sarajeva, predstavnici Sveučilišta iz Mostara, kao i predstavnici Hypo Alpe Adria Bank, ASA Group i kompanije m:tel, koji su pokrovitelji projekta.

Projekat Studentsko preduzetništvo sprovodi Centar za istraživanje i studije GEA pod pokroviteljstvom Američke organizacije za međunarodni razvoj (USAID).

Dnevnik 2, RTRS, 5. septembar 2013.