Учешће ГЕА у Интерактивној радионици: Спој истраживања јавних политика, технологије и заговарања

У организацији програма Think Tank Fund, Фондације Отворено друштво из Прага и компаније Google, у главном граду Чешке, 7. и 8. 11. 2013. одржана је интерактивна радионица с циљем омогућавања ефикасније употребе података при истраживању јавних политика и заговарања.
Радионица је била намијењена полазницима са основним знањима и искуством у употреби података за истраживања јавних политика те за аргументовано заговарање, како би се упознали са новим сазнањима, средствима и контактима у циљу даљег интегрисања употребе података у дјеловање њихових матичних think tank организација.

Општи циљ радионице било је контекстуализовање употребе нових технологија и приступа у оквиру активности сваке организације, гдје спадају и опште стратегије комуникације и заговарања. Како свака фаза циклуса истраживања јавних политика захтијева различита средства или приступе како би се остварили комуникациони и циљеви заговарања, важно је да те активности буду интегрисане у стратегију организације, а не да саме себи буду сврха.

У име Центра за истраживања и студије ГЕА радионици је присуствовао програмски директор, господин Огњен Ђукић.