Трећа година пројекта “Студентско предузетништво” – нова шанса за студенте са пословним идејама

Пројекат “Студентско предузетништво”, под мотом Твој успјех почиње твојом идејом, реализује се трећу годину за редом од стране Центра за истраживања и студије ГЕА, а уз подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID).
Ријеч је о пројекту који кроз серију практичних радионица и вриједне новчане награде из наградног фонда од 48.000 америчких долара пружа шансу студентима да њихове идеје заживе у пракси.

Пројекат је намијењен свим студентима и студентицама државних и приватних факултета у БиХ који су заинтересовани за улагање у себе и покретање властитог бизниса, без обзира на факултетско усмјерење.

Потребно је да студенти појединачно или као тим пријаве своју идеју за учешће у програму “Имам идеју”, гдје ће им бити пружена стручна подршка кроз практичну школу за пословне идеје у Бањој Луци, Сарајеву и Мостару, како би што успјешније преточили своје идеје у конкретне бизнис планове. Школу ће водити истакнути стручњаци и већ доказани предузетници који ће путем радионица и динамичних наставних модула пренијети студентима своја знања и искуства.

Поред тога, сви полазници ће добити цертификат о учешћу у школи за пословне идеје, а студентски тимови или појединци ће бити у прилици да кандидују своје бизнис планове за финансирање. За дванаест најперспективнијих бизнис планова и ове године ће бити обезбјеђено по 4.000 америчких долара. Као и претходних година, крајем године ће бити организован Пословни форум младих у циљу презентације побједника, размјене искустава и идеја, као и спајања младих са представницима привреде, образовања, владиног и невладиног сектора, те међународних организација.

Рок за пријаве студентских идеја је 09.03.2014. године, а школа предузетништва на Универзитету Бањој Луци, Универзитету у Сарајеву и Свеучилишту у Мостару почиње у другој половини 3. мјесеца. Више информација о начину пријављивања и пројекту “Студентско предузетништво” можете пронаћи на веб страници www.imamideju.ba