Требиње: подијељен садни материјал љековитог и ароматичног биља

Требиње – У склопу радионице о могућностима узгоја љековитог и ароматичног биља, заинтересованим узгајивачима љековитог и ароматичног биља са подручја Херцеговине бесплатно је подијељен садни материјал кадуље, смиља, тимијана и вријеска.
Радионица је одржана у Пословном инкубатору у Требињу а водитељица радионице, Слободанка Чомић, је заинтересованим полазницима представила прилике и перспективе за узгој и пласман појединих врста љековитог и ароматичног биља.

У оквиру практичног дијела обуке засађена је и једна огледна парцела са наведене 4 врсте док ће још једна огледна парцела бити засађена накнадно у оквиру предузећа Љекобиље д.о.о. које је партнер у организацији ове радионице. На тај начин заинтересовани пољопривредници моћи ће да прате процес узгоја на огледним парцелама и да у сваком тренутку добију додатне информације од стручњака из ове области.

И ова, као и претходно одржана радионица у Босанском Петровцу, организована је у оквиру пројекта “Повећање запослења кроз отварање зелених послова и очување биолошке разноликости у Босни и Херцеговини” који финансира Европска унија а имплементира ГЕА – Центар за истраживања и студије из Бањалуке.