Отпочео пројекат “Студентско предузетништво”

Под мотом “Твој успјех почиње твојом идејом” покренут је трогодишњи пројекат “Студентско предузетништво“, који реализује Центар за истраживања и студије ГЕА Бањалука, а финансира Америчка агенција за међународни развој (USAID).
У циљу сарадње са бх. универзитетима, Центар за истраживања и студије ГЕА је потписао Меморандуме о сарадњи са Универзитетом у Бањалуци, Универзитетом у Сарајеву и Свеучилиштем у Мостару, чиме је пројекат и започео.

Пројекат је намијењен свим студентима и студентицама са поменутих универзитета, који су заинтересовани за улагање у себе, развој предузетничког духа и покретање властитог бизниса, без обзира на факултетско усмјерење.

Њима ће у оквиру пројекта сваке године бити пружена стручна подршка кроз практичну школу предузетништва у Бањалуци, Сарајеву и Мостару, како би што успјешније преточили своје пословне идеје у конкретне бизнис планове. Школу ће водити истакнути стручњаци и већ доказани предузетници који ће путем радионица и динамичних наставних модула пренијети студентима своја знања и искуства.

Поред тога, полазници ће добити цертификат о учешћу у школи, а студентски тимови или појединци ће бити у прилици да кандидују своје бизнис планове за финансирање. Наиме, за новчане награде ће се годишње додјељивати 36.000 долара и то за за 9 најбољих и најперспективнијих бизнис планова. Учесници програма ће судјеловати и у Пословним форумима младих, који ће бити организовани сваке године ради размјене искустава и идеја, као и спајања представника привреде, образовања, владиног и невладиног сектора те међународних организација.

Школа предузетништва на сва три Универзитета почиње почетком другог семестра у школској 2011/2012 години и трајаће 16 дана током 3 мјесеца.