Одржан први Пословни форум младих у БиХ!

Под слоганом “Не желимо чекати на послове, желимо их стварати!”, у Сарајеву је 02. и 03. октобра одржан први Пословни форум младих.
Циљ овог догађаја био је подстицање дијалога међу кључним актерима о механизмима подршке за младе који желе да покрену властити бизнис.

Студенти су на Пословном форуму показали да су спремни да сопственим радом, знањем и креативношћу створе предуслове за сопствена радна мјеста и развој бизниса. Наш задатак је подржати их на том путу“, – заједнички је став више од 80 учесника Пословног форума младих.

Овај догађај, који је организован у оквиру пројекта Студентско предузетништво, окупио је представнке владиних институција, академске и пословне заједнице, међународних донатора, студенте и медије како би се помогли и промовисали млади људи у Босни и Херцеговини који желе да покрену властити бизнис. Ријечи подршке присутним студентима упутили су господин David J. Barth, директор мисије USAID-а у БиХ и ректор Универзитета у Сарајеву, проф. др. Мухарем Авдиспахић.

Студентско предузетништво је трогодишњи пројекат подржан од Агенције за међународни развој USAID који има за циљ промоцију предузетништва међу студентима домаћих универзитета. Партнери овог пројекта су Универзитет Сарајево, Универзитет Бањалука и Свеучилиште Мостар а компаније које су препознале значај улагања у младе и њихово знање су m:tel BiH, Hypo Alpe Adria Bank и ASA Group.

Више информација о одржаном Пословном форуму младих можете пронаћи на web адреси www.imamideju.ba