Одржана радионица о узгоју љековитог и ароматичног биља

У оквиру пројекта “Повећање запослења кроз отварање зелених послова и очување биолошке разноликости” који финансира ЕУ а имплементира ГЕА – Центар за истраживања и студије, у општини Босански Петровац одржана је радионица о могућностима узгоја љековитог и ароматичног биља на подручју Унско-санског кантона и сјеверозападних крајева Републике Српске.
Пољопривредни произвођачи из Босанског Петровца, Крупе на Уни, Дринића и других околних мјеста имали су прилику да присуствују практичној обуци о узгоју љековитог биља, након чега је извршена практична демонстрација садње невена на огледној парцели.

Радионица је организована у сарадњи са предузећем “Природно биље” д.о.о., које је заинтересованим узгајивачима осигурало бесплатну дистрибуцију сјемена одређених врста љекобиља, као и откуп након брања засађених врста. У наредном периоду, у оквиру овог пројекта, биће засађено још најмање 15 дунума огледних парцела на којима ће се узгајати различите врсте љековитог и ароматичног биља.

У име Пољопривредног завода Унско-санског кантона, радионици је присуствовао и господин Смаил Торомановић, који је представио систем подстицаја узгајивачима љековитог и ароматичног биља у овом кантону.