Семинар: „Могућности за прелазак са конвенционалне на органску биљну производњу на подручју сјеверозападне БиХ“

„Да срце зна говорити рекло би: хељда, хељда, …дајте ми само хељду!“ Сјајни професор Тановић подијелио је своје богато знање и искуство члановима земљорадничке задруге „Клековача“ и пољопривредним произвођачима са подручја општина Дринић, Босански Петровац и Дрвар.У оквиру пројекта Подршка руралном развоју у општинама Босански Петровац, Дринић и Дрвар, 29. 7. 2016. године у општини Дринић одржан је семинар о могућностима развоја органске биљне производње на подручју сјеверозападне БиХ.

20 заинтересованих пољопривредних произвођача са поменутог подручја имало је прилику да стекне нова знања из сљедећих области:

  • Компаративне предности биљне пољопривредне производње на подручју општина Дринић, Босански Петровац и Дрвар с посебним освртом на лан, хељду, спелту и просо.
  • Прелазак са конвенционалне на органску пољопривредну производњу – шанса за породична пољопривредна домаћинства.
  • Узгој и сакупљање љековитог и ароматичног биља
    13882374_585891354905901_6713721132565815757_n
    Предавач је био проф. др Незир Тановић са Агромедитеранског факултета Универзитета у Мостару.

    Пројекат “Подршка руралном развоју у општинама Босански Петровац, Дринић и Дрвар” проводи Центар за истраживања и студије ГЕА у партнерству са Центром за рурални развој Дринић и ПЗ “Клековача”, Источни Дрвар, уз подршку општина Дринић и Босански Петровац.

    Пројекат финансира Амбасада Швајцарске у Босни и Херцеговини, а вријеме имплементације је мај 2016. – април 2017. године.